Quantcast
Channel: Bilgin Yaşam » Tanrı
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2

Dua Etmek

$
0
0

Dua, Genel Tabirlerle Yaratıcı Yani ‘Tanrı yada Allah’a Kalbini Açarak Yardım İstemektir. Yalvarışlar Biçiminde Söylenen Dini Metinlerden Oluşmaktadır. Kimi Zaman Arzular Yerine Getirilir, Kimi Zamanlar ise Geri Çevrildiğini Bilmekteyiz.

Asıl Soru Şu : ‘Benim Dualarım Kabul Olmazken Senin ki Nasıl Kabul Olur ?’

İnsanlar Arasında Bu Soruya Verilen Cevap Mantıklı Fakat, Asıl Sebebinin Analizini Yapmak Gibi Düşünce İçerisine Girmezler. Verilen Cevaplar : ‘Öyle Arzu Etmek için Edersen ve Kalpten İnanmazsan Gerçekleşmez.’ Evet Gerçekten Mantıklı Cevap Ama Eksik Noktaları Daha Fazladır. Dua Tam Anlamıyla; Mantık, Sebep – Sonuç Çerçevesi İçerisinde Büyük İnanışlarla, Olumlu (Pozitif) Düşünceler Sağlayarak Beyin Gücü Enerjisinin Etrafına Yayılması ve Arzularının Oluşacak Bütünlüğünü Bu Yollarla Sergilemektir. Burada Dikkat Edilecek Konulardan Biride ‘Kalp’ ile Yakınlaşma Değil Beyin Gücünle Yoğunlaşmaktır.

Ünlü Bir Söz : ‘Küçükken Her Gece, Bana Bir Bisiklet Vermesi İçin Tanrıya Dua Ederdim, Bir gün Tanrının Çalışma Prensibinin Böyle Olmadığını Fark Ettim Gidip Bir Bisiklet Çaldım ve Tanrıya Beni Affetmesi İçin Dua Etmeye Başladım.’ (Al Capone)

Peki ya Dua Etmek İnsanı Nasıl Rahatlatır ?

İnanç, İnsan İçin Mükemmel Bir Güç Sağlamaktır. Duaları, Kutsal Kitaplardan Okurken Rahatlamak,Sıkıntı Gidermek Amaçlarıyla Okunduğunda ‘Sıkıntı Giderme Duası’ Olarak Bilinen Herhangi Bir Metinde Akıllarında Zaten Bu Duayla Sıkıntısının Gideceğini ve Bütün Beyin Gücüyle Yoğunlaşarak Pozitif Düşünceler Sağladığında Kendisini Çepeçevre Saran ve Dolaşan Bir Enerjiyle Karşı Karşıya Geleceklerdir.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2

Latest Images